IMG 20230221 WA0025

Istoria fantanilor arteziene dateaza de secole, iar multe dintre  structurile acestora sunt in picioare si astazi. De-a lungul vremii, au fost reinventate in cele mai fascinante moduri (cu jocuri de lumini si apa, iluminare RGB, muzica, etc.) Astazi, fantanile arteziene se gasesc in spatii publice/private si in parcuri din intreaga lume. Sunt un punct de atractie pentru oameni, oferind o atmosfera reconfortanta si relaxanta, datorita sunetului linistitor al apei. Mai mici sau mai mari, ele sunt un simbol al rafinamentului si dau viata spatiului in care sunt amplasate. In plus, nu sunt greu de intretinut si nu necesita un buget prea mare daca au design minimalist.  

    Ce este o fantana arteziana?

O fantana arteziana este un tip de fantana care utilizeaza o sursa de apa subterana sub presiune, numita acvifer artezian (strat subteran de roca poroasa si nisip ce retine apa), pentru a crea un flux puternic si continuu. Apa este fortata in sus din cauza diferentelor de presiune dintre acvifer si suprafata fantanii. Fantanile arteziene sunt de obicei mai adanci decat fantanile obisnuite si sunt de obicei folosite pentru a furniza cantitati mari de apa. Fantana arteziana este adesea folosita in medii rezidentiale si comerciale, pentru a adauga o nota eleganta si decorativa. De asemenea, pot fi folosite pentru a adauga o nota de eleganta unei curti sau gradini private. Multe orase au fantani publice mari, spectaculoase, care sunt iluminate noaptea. Unele companii au chiar fantani construite in hol sau in birou pentru a crea o atmosfera mai primitoare.  

    Componentele unei fantani arteziene

Fiecare fantana consta dintr-o serie de duze, corpuri de iluminat subacvatice, pompe, sisteme de control si diverse alte componente, care nu sunt doar niste piese simple. Fiecare componenta a fantanii este o piesa minunata de inginerie, design si functionalitate; concepute, elaborate cu precizie si testate in permanenta in cele mai dure conditii, pentru a ne asigura ca va oferi apei care curge forma exacta pe care ne-o dorim. O fantana se transforma in magie atunci cand este iluminata corespunzator De asemenea, credem ca tehnologia de ultima ora este o parte esentiala a fiecarei fantani, cum ar fi controlul fantanii prin iPad si o serie de alte minuni tehnologice care au revolutionat industria fantanilor. Garden Systeme ofera servicii de consultanta (in  vederea alegerii unui model de fantana arteziana), proiectare, executie, mentenanta.  Sarcina noastra este sa transformam ideile extraordinare in fantani minunate. Avem propriile noastre propuneri, dar putem transforma si ideile dumneavoastra intr-o piesa de arta lichida.

© Copyright 2023 Garden Systeme | WAcademy.ro

×

Cart